..Navigáció..

Egy szakdolgozat margója

Sokan kérdezik tőlünk, hogy hogyan állítsák be a szakdolgozat margóját, mert erre sok esetben nem tér ki az iskolák által megadott formai követelményrendszer. A legszebb akkor lesz egy bekötött szakdolgozat, ha a bal oldali margó nagyobb egy kicsivel, mint a többi, mert kötés után ebben az esetben az írás pont középre esik. Mégis akkor pontosan mennyi legyen? Ha csak a formai követelmények mást nem határoznak meg, akkor egy dolgozat margója a következő képen néz ki: alsó, felső, jobb oldali margó 2,5 cm, bal oldali margó 3,5 cm.

Felmerülő kérdések a margóbeállítással kapcsolatban:

Hol tudom beállítani a margót?

Word: Lap elrendezése menüpont margó ikon alatt. Itt az egyéni margókra kell rámenni és beállítani. Két lehetőségünk van: beállítjuk, hogy alsó, felső, jobb margó 2,5 cm illetve bal margó 3,5 cm, vagy hagyjuk mindegyik margót  2,5 cm-en és beállítunk egy 1 cm kötésmargót a bal oldalra. A kettő végeredménye ugyan az, vagy az egyiket, vagy a másikat használd.

 Kétoldalas nyomtatással kell elkészítenem a szakdolgozat, ezt hogyan állítsam be?

Ugyanitt be lehet azt is állítani, mégpedig tükrözni kell a margókat. Gyakori hiba, hogy emellett az oldalszámok maradnak a régiben, így azokat is tükrözni kell, de talán egyszerűbb az a megoldás, hogy középre tesszük az oldalszámokat és ilyenkor csak a margóbeállításra kell odafigyelni.

Ha tetszett a cikk oszd meg csoporttársaiddal is, hátha valakinek segítesz ezzel.